אורי שקד | אוכל בעמידה
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
ביאינטו- אתיופיה הקטנה בלב פתח תקווה
הביתה » כותב אורח » ביאינטו- אתיופיה הקטנה בלב פתח תקווה
ori 2 תגובות

חבש זה ממש כאן בפתח תקווה

אושרי הילזנרט יצא לאכול במסעדה אתיופית בפתח תקווה. היחסים הדיפלומטיים לא נפגעו...

ביאניטוראשית גילוי נאות: אינני נוהג לאכול בעמידה. בכלל, אם בתנוחות עסקינן, אני מעדיף לאכול בהסבה. הסבה? - כן, כמו בליל הסדר ("...כולנו מסובים..."), להסב אל שולחן האוכל פירושו לשכב שעון על אחד המרפקים ולאכול ביד החופשית. אם בתמונה רצונכם דמיינו סצנה של משתה רומאי (כאשר אני הוא השמנמן החצי מעורטל במרכז התמונה שמאכילים אותו בענבים...).
דבר נוסף הוא שאני טבעוני (צמחוני שאינו אוכל מוצרי חלב וביצים) שגם נמנע מגלוטן (המצוי בשלל מוצרי החיטה ואחיותיה) ומסוכר מעובד (מלבד זה שמקורו בפירות). אני גבר של פריכיות אורז וכוסמין, נרתע מעימותים, מזדהה עם מיעוטים ומחבק עצים.

וכעת לעיקר: ביאינטו היא בר-מסעדה אתיופית ברחוב נידח במרכז עיר נידחת לא פחות. לוקח כמה רגעים, גם אחרי שהגעתם על פי ההוראות למטה, לאתר את הכניסה למסעדה. בביאינטו מרגישים קצת כמו בחופשה, כמו תיירים בארץ זרה. למי שהיה במסעדות בהודו, גם כאן אתה נכנס, יושב ומחכה. אתה עכשיו במדינת עולם שלישי, בזמן עולם שלישי, כאן לא סוגרים עסקאות בשיחות קולניות או ממהרים לחזור למשרד. לוקח כחצי שעה לאוכל הטרי להגיע, ובינתיים אפשר לקחת כוס משקה (יש בירה אתיופית) ולהתבונן כיצד אל תוך אפלולית החדר המוארת בספוטים כחולים, ומקושטת בתמונות של נשים כפריות מגיחים מאור היום המסנוור שבחוץ אנשי העדה. להתבונן כיצד מבעד לדלת המובילה אל המטבח, במעין מרפסת אחורית נערים מעשנים נרגילה שריחה המתוק פושט במסעדה ומשתלב עם צלילי המוסיקה האתיופית המשובחת וריצודי תמונות הטלוויזיה (להשלמת האווירה בקשו שישימו לכם את הערוץ האתיופי).

הסועד יכול לבחור בין שתי מנות: אנג'רה צמחונית לבני אדם ואנג'רה בשרית לחיות טרף. האנג'רה עצמה היא מעין לחוח (הפיתה התימנית האוורירית) חמצמץ העשוי מקמח טף (דגן שאינו מכיל גלוטן). היא משתרעת על כל הצלחת והתבשילים מונחים עליה.

ביאניטואם לא תבקשו לא תקבלו סכו"ם, בכדי לאכול בוצעים את הפיתה ואוספים באמצעותה ממבחר התבשילים המונחים עליה ישר לפה. בעלת הבית המקסימה אילנה, מגוונת את התבשילים, בביקור השני שלי התארחו על הצלחת תבשיל תרד, סלט עגבניות בצל ופלפל חריף, שני תבשילי תפו"א, אחד כהה וחריף מאוד ושני בהיר ומתקתק, תבשיל בטטה חריף מתוק, שני תבשילי אפונה, ירוקה ולבנה (תבשיל האפונה הלבנה שאינו חריף הוגש לבדו עם אנג'רה קטנה יותר כמנה מיוחדת לביתי בת ה – 3), ואורח הקבע הוא ממרח/רוטב קמח חומוס בטעם מתוק הנקרא "שורו", כי אילנה יודעת שישראלים אוהבים חומוס.

החמצמצות והטקסטורה של האנג'רה הם טעם נרכש. תוך כמה זמן הוא נרכש? -אצלי בביס הראשון והשני זה היה קצת מוזר אך מעניין, כשהשילוב עם הטעימות הראשונות מהתבשילים הפיק מגרוני קולות בלתי נשלטים של עונג ומצמוצי שפתיים, והחל מהביס השלישי כבר אינני זוכר מה קרה, כי נכנסתי לטראנס של זלילה ללא הכרה בתנועה אינטואיטיבית החופנת תבשיל אחר תבשיל ולבסוף בקצב מתגבר מערבבת בין שניים ושלושה באותה הנגיסה – כל זאת עד שמצאתי את עצמי לפתע מתעורר מהמצב התת-הכרתי העוברי בו הייתי שרוי - אל ההבנה הקשה אך הודאית שהאוכל כבר מגיע לי עד למצח וייקח לו לפחות 12 שעות להתעכל, ומתוכן 4 שעות עד לגרעפס הראשון.  

היות ואני צמחוני, אני יכול לדווח בשם אבא שלי, יקה יליד גרמניה בן 84, שגם בשר הבקר נהדר, לעומת זאת הבת שלי בביקור הראשון לא רצתה לאכול כי היה לה חריף ובפעם השנייה אכלה מעט ממנת הילדים הנ"ל. מצד שני גם חומוס היא לא אוכלת הרבה אז אולי היא לא המדד...

בחזיוני אני עד עוד מספר שנים למפץ הגדול של המטבח האתיופי, כמו זה של המטבח התימני בשנות השמונים והתשעים, עם המלווח הזיוה והג'חנון.  אין סיבה שלא.

בתכל'ס: 

מי?-  ביאינטו בר-מסעדה

איפה?- בר כוכבא 8, פתח תקווה. חונים ברחוב גולדנהירש שכן הכניסה למסעדה היא בצד הבניין הפונה לרחוב זה. טל' 050-4245813 (אילנה) / 050-6489330

כמה?- לא זול, אבל סביר, בעיקר אם שניים מתחלקים במנה אחת

מדד הג'ימבורי-  תקראו לאילנה ותגידו לה שהילדה לא אוכלת, היא כבר תפתור את הבעיה (רמז-יש מאפיית בורקס מעבר לכביש)

כשרות-  שכחתי לברר, אוי, גם שכחתי לברך.. "ברוכה את אמא אדמה המוציאה אנג'רה מן הטף"

חניה-  מסתדרים, רק אל תשכחו לשים כרטיס חניה אם חונים בכחול לבן אם אתם לא רוצים לפרנס את המנגנון המשומן של עיריית פתח-תקווה

ניקיון-  נקי ונעים

אווירה-  מגדל הפיקוח של סוכנות החלל של ג'מייקה, רק בלי הגאנג'ה

תפאורה ועיצוב-   סוכנות נסיעות אתיופית

רעשי רקע-  מוסיקה אתיופית משובחת 

שירות-  אני מאוהב באילנה, מעניין אם בעדה האתיופית מכירים בחרם דרבננו גרשום, כי אשתי תזרום

לקחת– יש קופסאות פלסטיק מיוחדות עם תאים לתוספות ואפשר לקחת רק אנג'רה ולאכול עם חומוס טחינה בבית 

גודל מנות ונדיבות-  למעשה המנה מתאימה לשניים, אם אחד או אחת רוצים לנסות לבד, שייקחו בחשבון שלא יישאר להם מקום אם הם מוזמנים לארוחת ערב

מדד ההתמכרות – רק עוד ביס אחד אחרון ודי..

ציון סופי : -  5 מתוך 5. 

כותב אורח - אושרי הילזנרט

mimi (20) אב ליערה ונעמי, ת.פ של הילה ושותף למסעות של נובה (הכלבה). כותב ספר, מתפרנס מהכסף של אבא (כן, אני מודה בזה ואתם?) ומשוחח בעיקר עם צמחים, קירות ועורכי דין. רוב שנות חיי עברו בשינה שהיא מסתבר המצב האופטימלי של המין האנושי בכלל ושל אנשים שכבר יש להם מספיק כסף בכדי להתקיים בפרט, ראו ערך טייקון. 

logo vote smalllogo vote smalllogo vote smalllogo vote smalllogo vote small

תשתף- כי מי שאוכל לבד בעמידה....
  • Facebook
  • אימייל

אודות המחבר

Ori Shaked להציג את כל הפוסטים של ori

אורי שקד - חייט תוכן, כותב ומאהב, בעלים של חברת התוכן קיוורד. אבא ובעל במשרה מלאה, מבשל ואופה במשרה חלקית. אוהב לאכול, לדבר על אוכל,לקרוא עליו, להכין אותו ולכתוב. מאמין שאוכל שאוכלים בעמידה טעים יותר. תמיד משתדל יותר, לפעמים זה מצליח פחות. העיקר הכוונה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

2 תגובות

  1. סטילטו הגב 11/10/2014 בשעה 20:41

    לא ידעתי שיש אינג'רה בפת, נבדוק פעם הבאה.

  2. דניאלה הגב 23/09/2016 בשעה 15:26

    האתיופית הכי טובה שאכלתי בה בינתיים.

    מטבח מדהים..
    מדד התמכרות – יו אני מפוצצת .. לא יכולה לנשום.. עוד ביס אחרון ודי… *מסיימת מנה של שניים*

השארת תגובה

ביטול

דברי חכמים בעמידה נשמעים :
"אם אין לחם תאכלו בעמידה" - מארי אנטואנט
שירותי קופירייטינג בעמידה
חם מהטאבון
הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן
פוסטים בעמידה
אין תגובות ori

הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן

מה כבר צריך הבן אדם? מתברר שמצאו את התשובה בהוד השרון "אושר" הוא מושג חמקמק. פילוסופים, פסיכולוגים, ידעונים וידועים פחות

קרא בעמידה
חומוס בהדונס פ"ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

חומוס בהדונס פ"ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

"אני לא יודע מה עשית לאשתי, אבל היא לא מוכנה לשמוע על אף אחד אחר מאז שהכירה אותך" לקוח אנונימי

קרא בעמידה
בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

לפני הרבה מאד שנים הייתי בטורקיה. נסעתי לנופש בסגנון עדות ה "הכל כלול", כולל הישראלים. היינו בכפר נופש בעיירה הציורית

קרא בעמידה
חומוס ג'ינג'י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

חומוס ג'ינג'י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

תשאלו כל הורה מהי "קדושה" עבורו. כל אחד יגיד לך ששעות הבוקר של יום שישי, בלי עוררין. החל מהשעה שמונה

קרא בעמידה
שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

מתברר שיש בקרית שמונה עוד דברים חוץ מאזעקות

קרא בעמידה
חאצ'פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

חאצ'פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

פנק אותו בחצ'אפורי, ביז'ו

קרא בעמידה
פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

יש פיצה בגליל, לא רק גבינות

קרא בעמידה
הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

קשה להגיע רעב, אבל שווה כל ויתור כואב

קרא בעמידה
פלאפל לונה – לוקח ת'זמן

פלאפל לונה – לוקח ת'זמן

שב חביבי, שב...לאן אתה ממהר?

קרא בעמידה
פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

הדרך אל האושר עוברת דרך בצק וגבינה צהובה

קרא בעמידה
אני באמת קופירייטר, תראו
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל