מה כבר צריך הבן אדם? מתברר שמצאו את התשובה בהוד השרון
"אושר" הוא מושג חמקמק. פילוסופים, פסיכולוגים, ידעונים וידועים פחות מנסים להגדיר במשך מאות שנים את המושג הערטילאי הזה שנקרא "אושר". האם אדם יכול להיות באמת מאושר כל הזמן או שהאושר הוא נקודות בודדות על פני רצף הזמן? אני לא מכיר אדם שהוא כל הזמן מאושר אלא אם כן הוא נעזר בכימיקלים רפואיים (או לא רפואיים, תלוי את מי שואלים) או סתם שומע קולות בתוך הראש, ולעיתים הוא אפילו עונה להם…
משחר נעוריו האדם רודף אחרי האושר, עושה הכל כדי להשיג אותו, וכשכבר נדמה לו שהוא שלו הוא חומק לו מבין האצבעות מול הדבר הענק הזה שנקרא "חיים". גם אני חושב, דוגמת גדולים וחכמים ממני, שהאושר הוא נקודות אקראיות על פני רצף הזמן, אירועים ורגעים שגורמים להתרוממות הנפש עד רגעי הנחיתה.
מה שיפה הוא, שכל ההקדמה הגרנדיוזית הזאת נועדה להרים לעצמי להנחתה כשאני עומד לכתוב על אחד הסנדביצ'ים הכי טובים שיצא לי לאכול. לפעמים כל מה שהבן אדם צריך כדי להיות מאושר הוא פחמימה טובה. נוטים להגדיר את הפחמימות כאוייב המין האנושי, כשורש כל רע, כמקור לכל הצרות. אז לא. אני מאמין שאוכל טוב, ובמיוחד פחמימה טובה, היא מקור בלתי נדלה לרגעי אושר קטנים ורגשי אשם גדולים, למרות שעדיף שיהיה להיפך.
"הפריקסה של חיימיקו", הלא הוא חיים רופא, הוא מסוג המקומות שפותחים שערי שמיים ויוצאים מהם קול תרועה רמה בכל הנוגע לכיס בצק ממולא בכל טוב. מה שמדהים בפריקסה של חיימיקו הוא שאתה לא מרגיש את השמן. הבצק של הפריקסה עצמו מטוגן אבל אתה לא מרגיש שחלל הפה שלך שוחה בשומן, מעין קסם שכזה. נקודת זכות נוספת היא שאין לחמניות מונחות מעל הדלפק – אתה מזמין ומכינים לך במקום, פותחים את הבצק מול העיניים שלך, מותחים, מעסים באהבה וזורקים לשמן המבעבע. תארו לעצמכם שאתה הולכים לאכול פלאפל ומכינים לכם את הפיתה עצמה מול העיניים…שיחוק, לא?
לתוך הפריקסה נכנס ערב רב של סלטים וטעמים שיוצרים ביס פשוט מושלם – צ'ירשי (אבל לא חריף, לא שורף את הנשמה אלא נותן תוספת טעם נהדרת), חריף, זיתים, סלט, טונה קצוצה קטן קטן וכמובן רוטב לימונים. כל היופי הזה נכנס לתוך אחד מכיסי הבצק המנחמים ביותר שיצא לי לאכול.
כמו כל אוכל רחוב שמכבד את עצמו יש כמה מאפיינים בולטים למקום הבא עלינו לטובה – בעיית חנייה, ישיבה בחוץ ללא מזגן ואכילה באמצע רחוב הומה ישר על הכביש הראשי. ככה זה צריך להיות. ככה עובדת חוויית אוכל הרחוב – שום דבר לא פורמלי או מושקע ברמת העיצוב אלא חוויית אכילה ממוקדת – גומרים, הולכים.
לקחתי את הפרסיה לאכול בשישי בבוקר. הזמנו פריקסה עם בוריק וביצה בפנים. מה זה אומר? לחמניה מטוגנת ממולאת בבצק מטוגן, ביצה וסלטים. נשמע מוזר? תלוי את מי שואלים. אם תשאלו דיאטנית קלינית על השילוב הזה היא תגלגל עיניים ותצטרך תמיכה לכמה דקות בגלל נפילת סוכר. אם תשאלו מישהו שיודע מה טוב, או טעים בשבילו, הדבר הזה הוא הברקה. הרכות של הלחמניה מקבלת פתאום את הקראנץ' של הבוריק ואתה רק רוצה לעצום את העיניים ולהתמסר. ואני, מתברר, טיפוס מתמסר.
אז הפרסיה התמסרה וגם אני. הדעות בינינו היו חלוקות. היא אוהבת את הפריקסה שלה נטו, בלי התחכמויות, לחמניה מטוגנת, סלטים והרבה לימון. אני התאהבתי בשילוב הזה. שנינו הסכמנו שמדובר במנה נפלאה.
יצא לי לדבר עם חיים רופא, בעל המקום. אני תמיד אוהב בעלי עסקים שהם חביבים באופן טבעי, שהם לא מזוייפים ושהם מבינים שהאדם החשוב ביותר בעסק שלהם הוא הלקוח ולא בעל העסק והאגו שלו. חיים סיפר לי שישנה גרסה נוספת של המעדן הטריפוליטאי – פריקסה עם שקשוקה. לא היינו חזקים מספיק לעמוד בעוד מנה.
מתברר גם שחיים פיתח במעבדות הסודיות של גן העדן הקטן שלו פריקסה עם בננה לוטי. כן, תקראו שוב, פריקסה טריפוליטאי עם קינוח תאילנדי. שוב, רצינו, אבל לא יכולים…
אחד הדברים הבולטים במקום הוא הניקיון. בתור מי שמבשל הרבה, אני יודע כמה חשובה ההיגיינה לחוויית האכילה הכוללת. המקום עצמו נקי ומשדר אווירה שיש על מי לסמוך, שלא תחזור הביתה עם כאב בטן בגלל שהשמן לא נקי או שמשהו לא טופל כמו שצריך.
היופי במקום הזה שהוא ממש מתחת לאף שלי כל השנים. המליצו לי עליו אבל לא הלכתי.
כל הקסם הזה קורה בהוד השרון, בדרך רמתיים 63. הנועזים והרעבים חונים על המדרכה ומתפללים שהפקח לא יגיע אבל אפשר למצוא גם חנייה בכחול-לבן, תלוי מתי מגיעים.
מי – הפריקסה של חיימיקו
מה – פריקסה טריפוליטאי ממולא, בגרסה הקלאסית או מיוחדות
מתאים ל – רעבים שיודעים להעריך סנדביץ' מעולה
לא מתאים ל – שומרי משקל, שומרי נגיעה משמן ודברים טעימים
איפה – דרך רמתיים 63 , הוד השרון
מחירים – עד 30 שקל, בלי שתייה
שעות פתיחה – 09.00 – 22.00