השארת תגובה
אומרים שפחמימות זה האושר האמיתי. גם אומרים שאחרי פרידה הכי טוב לאכול שוקולד. למה? כי כשאוכלים שוקולד מופרשים במוח אותם הורמונים שמופרשים אחרי סקס. עכשיו נראה את "עלית" מוציאים קמפיין לשוקולד פרה עם האינפורמציה הזאת…
אז אומרים. גם אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי, בזה אני דווקא די מאמין. באופן כללי, אני מאמין שלא צריך ללכת רחוק כדי למצוא את האושר. הוא לא נמצא במסע קניות בקניון ( ובגלל זה אני שונא את הסלוגן של עזריאלי "תראו כמה קל להיות מאושר" ) או ברכישות כאלו ואחרות. למעשה, את האושר שלי אפשר לקנות ב 25 שקלים.
על מה אני מדבר? לכל חובב חומוס יש את החומוסיה שהוא מוכן להשבע בה בנשמת אבות אבותיו, בילדיו ובכל היקר לו. כל חובב חומוס אמיתי יהיה מוכן לצאת לדו-קרב עם עלות השחר, חמוש בפיתה ומלפפון חמוץ, כדי להגן על החומוסיה הקבועה שלו. "אמור לי היכן אתה אוכל חומוס ואומר לך מי אתה". משום מה, עבורנו הישראלים, בחומוס יש משהו מאד ייצרי, משהו שמגדיר אותנו כישראלים למרות שלא מדובר ממש במאכל ישראלי.
בניגוד לסמים קלים וסוגים אחרים של נרקוטיקה, חומוס הוא סם ממכר וזול, זמין וחוקי. אז אני מחפש כבר שנים את הדילר שלי בקרנות רחוב ובשווקים, בכפרים ערביים, בצפון, בדרום, בעכו וביפו ובכל מקום שבו אפשר לנגב מנה יפה של המשחה המופלאה הזאת.
כבר אכלתי המון חומוס בחיי וגם מצאתי חומוסיות מעולות שכבר כתבתי עליהן כאן. העניין הוא שלפעמים התשובה נמצאת מתחת לאף ולא צריך לנסוע כל כך רחוק כדי לחפש אותה. למעשה, את החומוס הטוב ביותר מצאתי כמעט מתחת לבית, בפ"ת.
כן, נהוג לחשוב שאת החומוס הטוב ביותר מכינים הערבים. רבים, כולל עבדכם הרעב והנאמן, הרחיק גם הוא עד למקומות "סודיים" שנפתחים עם קול קריאת הגבר ונסגרים בצהריים עם מריחת כף אחרונה. נגמר? תבוא מחר.
אני מצאתי את החומוס המושלם בלב איזור התעשייה של פ"ת, מיקום אקזוטי לכשעצמו. שהרי ידוע שאת האוכל הטוב ביותר ניתן למצוא בין מוסכים, פנצ'ריות ומשרדים, נתון אמפירי.
מדובר בסניף של רשת החומוסיות הידועה "בהדונס". אין שום דבר במקום שגורם לך לחשוב שנחתת בגן העדן של הקטניות, בטח שלא מבחוץ. מבפנים? את התחושה מכיר רק לקוח של "כספומטים" בלוד שמגיע מרחוק כדי לקבל את "המנה" שלו. רק חסר שיארגנו לכאן הסעות במיניבוסים.
על התזמורת המופלאה הזאת מנצח יוני, בחור מקסים ומלא שמחת חיים עם אנרגיות של השפן של דורסל על סטרואידים וגרגרים. הוא לא מפסיק לזוז, לצחוק עם הלקוחות שאת רובם הוא מכיר באופן אישי (דילר או לא דילר?) וזז כאילו הסוללות שלו לעולם לא נגמרות.
כמו במקומות רבים אחרים שמבוססים על אישיות בעל הבית (עיין ערך "סביח עובד") גם כאן האנרגיות של יוני מייצרות את האווירה. הוא נותן יחס אישי לכל אחד ומעניק תחושה יותר של אירוח מאשר של הסעדה. הוא מפלרטט, צוחק, מפזר פנינים בניחוח דתי וגורם לך להרגיש שהגעת הביתה.
ועכשיו לדבר עצמו – החומוס. יש שתי אסכולות מרכזיות לצורת הכנת החומוס: עם מרקם גרגירי או חלק כמו משחה. אני אוהב את המרקם המשחתי. ב"בהדונס" החומוס חלק ומשחתי לחלוטין, בדיוק כמו שאני אוהב. בגלל תחלופת המנגבים הגבוהה הוא תמיד חם וטרי וברור לך שרק לפני כמה דקות הוא נטחן. גם הגרגרים שמפוזרים ביד נדיבה מלמעלה מתובלים בנדיבות עם כמון ופפריקה ושוחים בים מפנק של שמן זית , שום ולימון. ליד זה יש מלפפון חמוץ, חריף וביצה קשה. וזה מספיק. הפרסיה שאיתי טוענת שיודעים אם חומוס באמת משובח אם אפשר לאכול אותו בלי פיתה, פחמימות out , קטניות in. במקרה הזה אני מסכים איתה לחלוטין, החומוס מופלא גם ללא הפיתה, נקודה. ילדים, אל תנסו את זה בבית.
באופן כללי, כמו שכל מקום של אוכל רחוב שמכבד את עצמו, התפריט מצומצם מאד. אוהבים חומוס? יש חומוס. רוצים סלט עם חומוס? יש. זהו. רוצים שווארמה, שניצל או פרגית? אין. אנחנו עושים דבר אחד אבל עושים אותו מושלם. ככה צריך. בלי בלבולי מוח ותפריטים עלאק "מגוונים".
יש במקום אווירה של התוכנית המיתולוגית "חופשי על הבר" למי שנולד בשנתון המתאים. שם המוטו שתיאר את המקום היה " where everybody knows your name" , יש אווירה ביתית נעימה, כמה שולחנות פשוטים, כסאות פשוטים והכל פשוט וטעים בצורה מופלאה. באמת שלא צריך יותר מזה כל שישי בבוקר כדי לפתוח סופ"ש מצויין.
סיימתם? כל היופי הזה גם ארוז ומוכן לקחת הביתה בקופסאות של 250 גרם וחצי קילו, הכל כמובן לצריכה עצמית ולא להפצה. אני בעד לגליזציה של החומוס הזה, מבחינתי זה "חומוס-רפואי".
הפרטים הטכניים:
חומוס בהדונס
רחוב האודם 3, פ"ת
חנייה: יום שישי חינם, שאר השבוע חניונים באיזור
מחירים: בחייאת, חומוס…25 שקלים ואתם מאושרים.