אורי שקד | אוכל בעמידה
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת
הביתה » פוסטים בעמידה » חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת
ori תגובה אחת

תשאלו כל הורה מהי “קדושה” עבורו. כל אחד יגיד לך ששעות הבוקר של יום שישי, בלי עוררין. החל מהשעה שמונה בבוקר ועד 12.30 נדחסים חיים שלמים של חופש זמני מתוק. מהרגע שמפזרים את הילדים במוסדות האקדמיה השונים ועד הרגע שאוספים אותם בצהריים יש ארבע ומשהו שעות שאוי למי שיעז לגעת בהן. לתוך השעות האלו נדחקים בית קפה, קניות בסופר,נקיונות, מספרה, בנק ושאר הדברים שאי אפשר לעשות באמצע השבוע. התאוריה שלי קובעת שסטיבן הוקינג הגה את “קיצור תולדות הזמן” על ידי צפיה בהורים בשעות האלו.

חומוס ג'ינג'י קיבוץ עינת
פרסיה מדגמנת מטבוליזם מרשים

כידוע למי שמכיר אותי, הפרסיה שאיתי היא בעיקר רעבה, בלי עין הרע. היא מצליחה לדחוס כמויות מזון מרשימות מאד לצד מטבולזים מרשים לא פחות שלא נותן בה סימנים. סוג של קסם, מהנשים שנשים אחרות שונאות. עקב כך ובהתאם לזאת, שגרת השישי בבוקר שלנו מתחילה בארוחת בוקר, בדר”כ במקום קבוע שאנחנו מאמצים לליבנו, ובעיקר לקיבתנו.

בכל פעם אנחנו מוצאים מקום אחר לפתיחת פולחן השישי הקבוע שלנו. לא מדובר באיזה בית קפה מפונפן עם כוס קפה וקרואסון שקדים מחומם. אני מדבר על אוכל הארד קור, על מנות שסותמות אדם ממוצע למשך מרבית היום ואת הפרסיה לשעתיים, שתהיה בריאה כפרה עליה….

חומוס טוב הוא אחד מהמאכלים האלו. למעשה, הערבים רואים בחומוס ארוחת בוקר שלמה. בדר”כ הוא מוגש עם מנה נדיבה של פול חם וריחני (שלרבים גורם תגובות ריחניות לא פחות…) , ביצה קשה, המון בצל חי והערת אזהרה להתרחק מהבל הפה של הסועד במשך שעתיים לפחות. אין לי מושג איך הם מתפקדים במשך היום אחרי כזה דבר אבל כנראה שתרגול של שנים עושה את כל ההבדל.

המקום הקבוע החדש שלנו ממוקם פחות או יותר במיקום האחרון שבו מצפים למצוא חומוס כל כך משובח – בתוך קונטיינר אדום בקיבוץ עינת ליד פתח תקווה. על המקום שמעתי ממש במקרה. ממש לא במקרה מתברר שמדובר בחומוסיה שמדורגת גבוה מאד במצעד החומוסיות של יודעי ח”ן וגרגרנים מגרגרי גרגרים. ואת האמת, בצדק.

“13 שנה אני חי בקונטיינר!!”

חומוס ג'ינג'י קיבוץ עינתכאמור, החומוסיה עצמה ממוקמת בתוך קונטיינר אדום ישן, השולחנות הם של כתר פלסטיק לצד כמה שולחנות עץ של פיקניק. המקומות הטובים ביותר הם השולחנות תחת העצים ותחת השמש. בדיוק כמו בסביח של עובד, גם כאן הייחודיות של המקום נעה סביב אישיותו ה…איך נאמר…המיוחדת של בעל המקום. נכון, כאן לא ישאלו אתכם אם אתם רוצים “לחמס,לבצבץ או לחצל”, גם לא אם אתם רוצים “לגרגר” אבל למקום יש ייחוד לשוני משלו.

בעל המקום הוא אישיות צבעונית (בעיקר בצבע כתום) שמכונה הג’ינג’י. זו לא תעלומה למה הוא מכונה כך. מבט  אחד מבהיר את העניין. בכל פעם שאנחנו מגיעים הוא אומר לי “תודה שאתה קיים”. אני בטוח שאני לא היחידי שזוכה להכרה כל כך משמעותית בחשיבות עצם קיומו אבל עדיין זה נחמד. למעשה, הג’ינג’י הוא התבלין הסודי של המקום. אין ספק שמדובר בבחור עם הברגה קצת רופפת (והוא הראשון להודות בכך)  , צבעוני, מצחיק, עם מזג ים תיכוני חם, חם מאד. אני בטוח שהעובדים שלו יוכלו להעיד על  המזג החם שלו אף יותר טוב ממני. בפעם האחרונה שהיינו שם הוא אף צעק מטחינת ליבו את זעקת השבר שבכותרת: “שלוש עשרה שנה אני חי בקונטיינר”. כן,זה היה מצחיק.

למופע האור קולי מתווספים אפקטים ווקאליים מרשימים של הג’ינג’י שמחקה חיות משק פעילות בזמן העבודה.מידי פעם נשמעים מ”המטבח” קולות של עז או של תרנגולת ליצירת אווירה. אין ספק שהאפקטים מתאימים לסיטואציה ומשדרים אותנטיות מתבקשת.

הפרסיה לא נעזרת בפיתה, כי אין צורך

חומוס ג'ינג'י קיבוץ עינתהמרקם של החומוס של הג’ינג’י הוא פחות המרקם החביב עליי. אני אוהד גדול של המרקם המשחתי וכאן החומוס הוא גרגרי. רק מה, הוא פשוט מעולה. כיאה למאכל בסיסי, החוכמה בחומוס הוא שהכל צריך להיות מושלם. אם החומוס גרוע ברור שזה בלתי נסלח, אבל גם טחינה לא משובחת, פיתה לא טרייה ובשרנית או לימונדה מתוקה מידי ליד יכולים להרוס את הקומפלקשן, וזה כבר לא טוב לעור הפנים של הפרסיה.

למעשה, היא טוענת שהחומוס כאן כל כך טוב שהפיתה מיותרת. הגרגרים מגיעים חמים, שמן הזית נשפך כיד המלך,הביצים הקשות חמות, הכמון נשפך בנדיבות. בקיצור, הכל טוב. ליד המנה מוגשים גם כדורי פלאפל חמים עתירי כוסברה. לא, אין צורך לבקש אותם, הם מגיעים קומפלט. הפרסיה גורפת במיומנות את החומוס עם מזלג, היא טוענת שהחומוס כל כך טעים שהפיתה משמשת רק כהסחת דעת מהדבר האמיתי. אני עדיין מתעקש להעזר בפיתה, ואני מהמנגבים בסיבוב בתנועת גריפה שמקפלת לתוכה בנדיבות את כל מה שיש לג’ינג’י להציע.

פתוח עד שנגמר

אל הג’ינג’י מגיעים בשישי בבוקר עוד קבועים כמונו. יש את קבוצות רוכבי האופניים שמגיעים עם מכנסיים צמודים מידי ולא נכונים מבחינת התצוגה האנטומית, הזוגות, הפרלמנט של המבוגרים שפותר את בעיות הבטחון והכלכלה של מדינת ישראל על צלחת חומוס עם המון כמון, חבר’ה צעירים וסתם חובבי חומוס כמונו שיודעים מה טוב בשבילם.

החומוסיה פתוחה גם באמצע השבוע ולא רק בשישי עד שנגמר החומוס. עם חומוס כזה נשאר לי רק להגיד – שלא ייגמר לעולם.

חומוס ג’ינג’י

קיבוץ עינת

מחיר למנה – 29 ש”ח

חומוס ג'ינג'י קיבוץ עינת
חומוס עם נגיעות של טירוף

 

תשתף- כי מי שאוכל לבד בעמידה....
  • Facebook
  • אימייל

אודות המחבר

Ori Shaked להציג את כל הפוסטים של ori

אורי שקד - חייט תוכן, כותב ומאהב, בעלים של חברת התוכן קיוורד. אבא ובעל במשרה מלאה, מבשל ואופה במשרה חלקית. אוהב לאכול, לדבר על אוכל,לקרוא עליו, להכין אותו ולכתוב. מאמין שאוכל שאוכלים בעמידה טעים יותר. תמיד משתדל יותר, לפעמים זה מצליח פחות. העיקר הכוונה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

תגובה אחת

  1. סיון הגב 18/07/2018 בשעה 18:11

    (-:;

השארת תגובה

ביטול

דברי חכמים בעמידה נשמעים :
"אם אין לחם תאכלו בעמידה" - מארי אנטואנט
שירותי קופירייטינג בעמידה
חם מהטאבון
הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן
פוסטים בעמידה
אין תגובות ori

הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן

מה כבר צריך הבן אדם? מתברר שמצאו את התשובה בהוד השרון “אושר” הוא מושג חמקמק. פילוסופים, פסיכולוגים, ידעונים וידועים פחות

קרא בעמידה
חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

“אני לא יודע מה עשית לאשתי, אבל היא לא מוכנה לשמוע על אף אחד אחר מאז שהכירה אותך” לקוח אנונימי

קרא בעמידה
בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

לפני הרבה מאד שנים הייתי בטורקיה. נסעתי לנופש בסגנון עדות ה “הכל כלול”, כולל הישראלים. היינו בכפר נופש בעיירה הציורית

קרא בעמידה
חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

תשאלו כל הורה מהי “קדושה” עבורו. כל אחד יגיד לך ששעות הבוקר של יום שישי, בלי עוררין. החל מהשעה שמונה

קרא בעמידה
שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

מתברר שיש בקרית שמונה עוד דברים חוץ מאזעקות

קרא בעמידה
חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

פנק אותו בחצ'אפורי, ביז'ו

קרא בעמידה
פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

יש פיצה בגליל, לא רק גבינות

קרא בעמידה
הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

קשה להגיע רעב, אבל שווה כל ויתור כואב

קרא בעמידה
פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

שב חביבי, שב...לאן אתה ממהר?

קרא בעמידה
פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

הדרך אל האושר עוברת דרך בצק וגבינה צהובה

קרא בעמידה
אני באמת קופירייטר, תראו
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל