אורי שקד | אוכל בעמידה
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
סנדביצ’יית רובן – אהבה זה כואב
הביתה » פוסטים בעמידה » סנדביצ’יית רובן – אהבה זה כואב
ori 3 תגובות

רק דברים טובים יוצאים כשקרניבור מתחתן עם צמחונית

אורי שריר יצא למבצע עצמאי של דילול עדרים. התוצאות מרשימות

 

 

 "אהבה זה כואב", אמר מי שאמר, ומה לעשות שהאישה שאותה אני אוהב כבר שמונה שנים היא צמחונית. אומנם יפה, חכמה, מוכשרת אבל, מה לעשות, גם צמחונית. למעשה היא כל כך בזה לבשר  שהתפריט שמוגש על שולחננו בבית כולל: עלי גינה בשלל גוונים של ירוק, חסת חופש, קינואה נטולת גלוטן והכל עם נגיעות קטנות של סילאן. בקיצור, ארוחה שהיא חלומו של כל מכרסם. מיותר לציין שפעמיים בשבוע אני מתעלף בגלל מחסור בוויטמין B12 , הילד שלנו אנמי ועמותת אנונימוס למען זכויות בעלי חיים העניקה לנו רק בחודש שעבר את אות יקיר העופות ומעלי הגרה.
 
זו הסיבה שכאשר קיבלתי את ההצעה לכתוב טור אורח ל"אוכל בעמידה"  רצתי בכוחותיי האחרונים 200 מטרים מכשולים לסנדוויצ'יית "רובן" (RUBEN), אימת עדרי הבקר והלולים ברחבי העולם כולו. השמועה מספרת שאפילו להקות של ציפורים נודדות, החוצות מאירופה לאפריקה, מסרבות בהפגנתיות לעבור מעל מרכז תל אביב, מקום משכנה של "רובן". 
 
מיד בכניסה, בלי הקדמות מיותרת, נדרשתי לשאלה הקיומית: בקר? עוף? או MIX? אני אישית ממליץ על בקר או  MIX.  רק כדי לסבר את האוזן אציין שמדובר בבקר מעושן שבילה בתוך מרינדת תבלינים, עושן ואז בושל באדים. חגיגה. ההכרעה הבאה הייתה חשובה לא פחות. 200, 300 או 400 גרם? כל האופציות משביעות, אבל לאלו הנשואים לצמחוניות מומלץ ללכת על אופציה ג' ולקנח בעוד מנה. בגלל העיקרון.  
 
מהרגע הזה צפיתי מהופנט באדם חביב (כל נותני השירות במקום הזה חביבים בצורה חשודה) עומד ליד מכונת חיתוך בשר וחותך עבורי רצועות של בקר ועוף שנראו מאד מרוצים מכל העניין. מיד אחר כך בחרתי לחם שחור פשוט לגמרי, כמעט אחיד, שהזכיר לי מאד את בית סבתא בלודז'. על הפרוסה זגזגו מיונז מתובל, ליטפו בכרוב כבוש, עגבנייה, בצל וגם רוטב חזרת, ללא תוספת מחיר.  על המצע המפנק הזה הניחו את ערמת רצועות הבשר העסיסיות, הלבישו את הפרוסה הסוגרת ובא לציון גואל ותמורה נהדרת לקרניבוראי העמל.
 
מכיוון שיחס הבשר ללחם בסנדוויץ' המדובר הוא בלתי חוקי במדינות מסוימות, המקומיים עטפו לי אותו בנייר שיחזיק את ערמת הבשר במקומה, חתכו באמצע והניחו את הסנדוויץ' על צלחת חד פעמית עם שני מלפפונים חמוצים מחוצ'קנים בחומץ (אלו עם הבליטות המוזרות). כדי שלא אתייבש בחרתי גם את האופציה הזרה מתוך שתי סוגי בירות שמוגשות במקום:  גולדסטאר מהבקבוק או TUCHER מהחבית. השנייה (עם השם שמזכיר כוכב בסרט פורנו) היא כמובן מגרמניה, בהירה ומעט מרירה, לזכר הפרות שלא הגיעו עד הלום.
 
אל הדלפק שמשקיף לרחוב כבר הגעתי נוטף ריר, מה שאילץ את אחד העובדים לעבור אחרי עם סמרטוט, ולעבודה.....זה לקח שניות. בלוטות הטעם שלחו לי אס אם אס נרגש, הקיבה התקשרה לברך ובלוטות הרוק הודיעו לי על חידוש היחסים. לרגע הרגשתי שוב גבר. התגעגעתי לחבר'ה במילואים, לקפה השחור, לבדיחות הגסות ולשינה בכפיות עם המ"פ.  
 
ידעתי שאני חי על זמן שאול. כשחזרתי הביתה בני בן הארבע קפץ עלי בהתרגשות: "אבא בוא,  אמא הכינה ארוחת ערב!"  
 אהבה זה כואב.                                                   
בתכל'ס- 
 
מה-  סנדוויצ'יית רובן 
 
איפה- 3 סניפים בתל אביב ועוד אחד בחיפה. 
 
כמה כמה-  32 ₪ ל-200 גרם, 41 ₪ ל-300 גרם ו-56 ל- 400 גרם. 
 
מדד הג'ימבורי-  דרושות שיניים טוחנות. לא מדובר במשחק לילדים.
 
כשרות-  לא תודה
 
חנייה-  חפשו כחול לבן פנוי. שיהיה בהצלחה. 
 
ניקיון- דנדש
 
אווירה-  מחבקת
 
תפאורה ועיצוב – לוק של בר תל-אביבי  
 
רעשי רקע- מוסיקה משובחה.
 
שירות- מצויין. אף פעם לא אומרים לא לרצועת בשר כנשנוש מקדים.   
 
לקחת –רק אם אתם יכולים להתאפק עד הבית.
 
 גודל מנות ונדיבות  -  9 אבל תשכחו מסלטים חופשי. כאן זה לא דוכן פלאפל. 
 
מדד ההתמכרות  - 9  במדד השקר של אורי שקד 

logo vote smalllogo vote smalllogo vote smalllogo vote smalllogo dimmed small

אכל בעמידה - אורי שריר

אוכל כבר 37 שנים. התחיל במחית והתקדם למוצקים. מעולם לא התקבל לקורס טייס. נשוי לצמחוניות ואב לילד מתולתל. מתגורר בתל-אביב. מנותק. בשעות הפנאי מנשנש ועובד כעורך ומפיק. צבע אהוב: אדום. חיה באות ת': תמסח. 

תשתף- כי מי שאוכל לבד בעמידה....
  • Facebook
  • אימייל

אודות המחבר

Ori Shaked להציג את כל הפוסטים של ori

אורי שקד - חייט תוכן, כותב ומאהב, בעלים של חברת התוכן קיוורד. אבא ובעל במשרה מלאה, מבשל ואופה במשרה חלקית. אוהב לאכול, לדבר על אוכל,לקרוא עליו, להכין אותו ולכתוב. מאמין שאוכל שאוכלים בעמידה טעים יותר. תמיד משתדל יותר, לפעמים זה מצליח פחות. העיקר הכוונה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

3 תגובות

  1. Anonymous הגב 03/12/2012 בשעה 13:46

    ענק….
    גם אני אכלתי פעם באחד הסניפים שלהם והיה מעולה.
    אז גם הייתי במצב של לקחת את הציפסים המיוחדים שלהם שהיו תענוג בפני עצמו…

  2. Karen הגב 03/12/2012 בשעה 15:06

    כתוב נפלא! נהניתי…אפילו שאני צמחונית…

  3. Anonymous הגב 03/12/2012 בשעה 17:11

    לא יכול לחייך, סורי.
    צמחוני

השארת תגובה

ביטול

דברי חכמים בעמידה נשמעים :
"אם אין לחם תאכלו בעמידה" - מארי אנטואנט
שירותי קופירייטינג בעמידה
חם מהטאבון
הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן
פוסטים בעמידה
אין תגובות ori

הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן

מה כבר צריך הבן אדם? מתברר שמצאו את התשובה בהוד השרון “אושר” הוא מושג חמקמק. פילוסופים, פסיכולוגים, ידעונים וידועים פחות

קרא בעמידה
חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

“אני לא יודע מה עשית לאשתי, אבל היא לא מוכנה לשמוע על אף אחד אחר מאז שהכירה אותך” לקוח אנונימי

קרא בעמידה
בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

לפני הרבה מאד שנים הייתי בטורקיה. נסעתי לנופש בסגנון עדות ה “הכל כלול”, כולל הישראלים. היינו בכפר נופש בעיירה הציורית

קרא בעמידה
חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

תשאלו כל הורה מהי “קדושה” עבורו. כל אחד יגיד לך ששעות הבוקר של יום שישי, בלי עוררין. החל מהשעה שמונה

קרא בעמידה
שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

מתברר שיש בקרית שמונה עוד דברים חוץ מאזעקות

קרא בעמידה
חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

פנק אותו בחצ'אפורי, ביז'ו

קרא בעמידה
פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

יש פיצה בגליל, לא רק גבינות

קרא בעמידה
הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

קשה להגיע רעב, אבל שווה כל ויתור כואב

קרא בעמידה
פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

שב חביבי, שב...לאן אתה ממהר?

קרא בעמידה
פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

הדרך אל האושר עוברת דרך בצק וגבינה צהובה

קרא בעמידה
אני באמת קופירייטר, תראו
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל