אורי שקד | אוכל בעמידה
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
  • יאללה, הביתה
  • פוסטים בעמידה
    • כותב אורח
    • מאמרים
  • מי אני
  • דברו איתי
מאה צ’יקוס – דברים טובים באים בלחמניות קטנות
הביתה » פוסטים בעמידה » מאה צ’יקוס – דברים טובים באים בלחמניות קטנות
ori אין תגובות

תחקיר עומק של שלי ניידיץ’ על תכולת הכרס הישראלית

שלי ניידיץ' , אכלנית וחוקרת , יצאה בשליחות לבדוק האם הישראלי מסוגל להסתפק במועט

_DSC1884גם אחרי עשרות שנים בארץ אמא שלי הצרפתייה עוד לא התרגלה למראות הקשים של הסועד הישראלי הממוצע והיא עדיין נזכרת בערגה בתרבות האכילה בארץ המוצא.
"הצרפתים אוכלים קצת מכל דבר", היא אומרת. "לא כאלה כמויות! ולא מתנפלים ככה על האוכל!" אבל הקונספט, מסתבר, לא אופייני רק לצרפת. המאזטים הספרדיים עונים על אותו צורך קולינרי פוליגמי וגם הם השתרשו מצוין בארץ הקודש והתפריט המקומי מלא בארוחות מרובות מנות, הכל כדי שלא נרגיש שנדפקנו כשהתחתנו חתונה קתולית עם מנה אחת בלבד. זה, והכדאיות הכלכלית של הקונספט. עבור העסק, כמובן, לא עבור הסועד.

100 צ'יקוס, שנפתחה לפני כמה חודשים באבן גבירול פינת קפלן, עושה את זה עם סנדוויצ'ים ומציעה ג'בטינות - לחמניות קטנטנות מקמח מלא או רגיל - במאה מילויים שונים ומגוונים שמחירם נע בין 7-13 ש"ח, החל מבשר ועוף מסוגים שונים (כמו קציצות בטחינה, רוסטביף, שניצל קולסלאו, עוף בגוואקמולה, נקניקיות), דרך דגים (אנשובי, מטיאס, טונה, סלמון מעושן) מילויים צמחוניים (אנטיפסטי, חציל מרוקאי, סלט קישואים, שווארמה טבעונית ועוד), גבינות, ביצים ומילויים מתוקים (כמו אצבעות קינדר, מטבעות שוקולד וחלבה, ממרח לוטוס ועוד).

_DSC1885לצד הכריכים מציע המקום תוספות של ירקות בצורות שונות (סלט קצוץ, סלט קולסלאו וכו') ועד תפוחי אדמה מטוגנים מסוגים שונים (הום פרייז, קרוקטים וצ'יפס).
היתרון הגדול הוא, כאמור, האפשרות לטעום קצת מכל דבר ולא להפסיד כלום. אצל הצרפתים זו דרך חיים, אצל הישראלים לא בטוח שזה עובד, כי גם הדיל המפתה של שלושה צ'יקוס + תוספת + שתייה ב - 38 ש"ח לא ממש משביע את הכרסתן הישראלי הממוצע אלא נשאר בתפקיד אפריטיף. הנטייה היא להזמין כריך נוסף, שיעלה 3 ש"ח בלבד למי שהזמין את העסקית הנ"ל ולא בטוח שיחצה את הקו בין רעב לשובע וכך יוצא ששילמתם 41 ש"ח על ארוחה שכוללת המון לחם, מעט תוכן ושתייה קלה ללא הגבלה.
אבל התפקיד מחייב, גם אם הוא מרעיב לפעמים, ובמסגרתו נדגמו המילויים הבאים: קבב דרוזי, עוף גוואקמולה, רוסטביף וחציל מרוקאי, לצידם סלט קצוץ וכוס סודה. לא בחרתי מילויים מתוקים, כי קינוח מקומו אחרי המנה העיקרית ואני, כאמור, עדיין הרגשתי אחרי המנה הראשונה אפילו שארבעה כריכים כבר באו אל קרבי.

_DSC1887הכל אמנם טעים, טרי ומתובל לעניין, שילוב הטעמים מצוין, אבל בדרך הביתה תנקר בכם המחשבה הישראלית הטיפוסית "יש מצב שיצאתי פראייר? הרי מנת שווארמה ממוצעת וחונקת בלאפה עם כל התוספות כולל שתייה היתה רודפת אחריי עם עודף אם הייתי משאיר לה סכום כזה".

מה שנכון, נכון. אבל למה צריך להחנק, למה? קצת עידון עוד לא הזיק לאף אחד. טוב, לאף צרפתי, לפחות.

בתכל'ס- 

מה - 100 צ'יקוס

איפה - אבן גבירול 20,  תל אביב

כמה כמה -  7-13 ש"ח לכריך בודד, עסקית צהריים: 3 צ'יקוס + תוספת + שתייה - 38 ש"ח. מבצעים עוד יותר שווים לחיילים

מדד הג'ימבורי - הכריכים המתוקים הם בהחלט אטרקציה. הקרבה לכביש קצת פחות. בקיצור, שבו בפנים

כשרות - כן

חנייה - בהצלחה עם זה

ניקיון - נקי ונעים

אווירה - של תחנת רכבת

תפאורה ועיצוב- פאסט פודי ופשוט, בגווני הלוגו - כחול כהה ואדום

רעשי רקע - המולת חיילי הקריה מעורבבת בשאון הצומת

שירות - בדלפק ומהיר

לקחת - משלוחים דרך האתר http://100chicos.com/

גודל מנות ונדיבות - 7, זה לא הם, זה הקונספט

מדד ההתמכרות - 8, כי כמו ב"הילד הזה הוא אני" אתה תמיד תחשוב על הטעמים שלא בחרת

אכלה בעמידה - שלי ניידיץ'

shelly strawberriesשלי ניידיץ, זוגית + 2, אשת תוכן וקריאייטיב. כותבת, חושבת, עורכת תוכן, אוהבת, חוצבת, עורכת שולחן. אוכלת בעמידה, בישיבה, בשכיבה ומעל הלפ-טופ. הכי כיף מעל מקש הרווח כי אז נכנסים פחות פירורים

 

logo vote smalllogo vote smalllogo vote smalllogo-vote-small_half

 



תשתף- כי מי שאוכל לבד בעמידה....
  • Facebook
  • אימייל

אודות המחבר

Ori Shaked להציג את כל הפוסטים של ori

אורי שקד - חייט תוכן, כותב ומאהב, בעלים של חברת התוכן קיוורד. אבא ובעל במשרה מלאה, מבשל ואופה במשרה חלקית. אוהב לאכול, לדבר על אוכל,לקרוא עליו, להכין אותו ולכתוב. מאמין שאוכל שאוכלים בעמידה טעים יותר. תמיד משתדל יותר, לפעמים זה מצליח פחות. העיקר הכוונה.

« פוסט קודם
פוסט הבא »

השארת תגובה

ביטול

דברי חכמים בעמידה נשמעים :
"אם אין לחם תאכלו בעמידה" - מארי אנטואנט
שירותי קופירייטינג בעמידה
חם מהטאבון
הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן
פוסטים בעמידה
אין תגובות ori

הפריקסה של חיימיקו – נס פך השמן קורה כאן

מה כבר צריך הבן אדם? מתברר שמצאו את התשובה בהוד השרון “אושר” הוא מושג חמקמק. פילוסופים, פסיכולוגים, ידעונים וידועים פחות

קרא בעמידה
חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

חומוס בהדונס פ”ת -אלוהים נמצא בגרגרים הקטנים

“אני לא יודע מה עשית לאשתי, אבל היא לא מוכנה לשמוע על אף אחד אחר מאז שהכירה אותך” לקוח אנונימי

קרא בעמידה
בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

בורקס סיסו – הדרך לגן העדן רצופה קלוריות ריקות

לפני הרבה מאד שנים הייתי בטורקיה. נסעתי לנופש בסגנון עדות ה “הכל כלול”, כולל הישראלים. היינו בכפר נופש בעיירה הציורית

קרא בעמידה
חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

חומוס ג’ינג’י – נגיעות של טירוף בקיבוץ עינת

תשאלו כל הורה מהי “קדושה” עבורו. כל אחד יגיד לך ששעות הבוקר של יום שישי, בלי עוררין. החל מהשעה שמונה

קרא בעמידה
שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

שיפודי היובל – שיפודים בשפיץ של המדינה

מתברר שיש בקרית שמונה עוד דברים חוץ מאזעקות

קרא בעמידה
חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

חאצ’פוריה – ככה זה כשהשטן מנצח

פנק אותו בחצ'אפורי, ביז'ו

קרא בעמידה
פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

פיצה טראק – גבינה ובצק באווירה קיבוצניקית

יש פיצה בגליל, לא רק גבינות

קרא בעמידה
הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

הסנדביץ הטוניסאי בחיפה – נטול צרבת וטעים

קשה להגיע רעב, אבל שווה כל ויתור כואב

קרא בעמידה
פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

פלאפל לונה – לוקח ת’זמן

שב חביבי, שב...לאן אתה ממהר?

קרא בעמידה
פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

פיצה פצה- מאמה מיה, איזה קלצונה!

הדרך אל האושר עוברת דרך בצק וגבינה צהובה

קרא בעמידה
אני באמת קופירייטר, תראו
גלילה לראש העמוד
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל