שלי ניידיץ' , אכלנית וחוקרת , יצאה בשליחות לבדוק האם הישראלי מסוגל להסתפק במועט
גם אחרי עשרות שנים בארץ אמא שלי הצרפתייה עוד לא התרגלה למראות הקשים של הסועד הישראלי הממוצע והיא עדיין נזכרת בערגה בתרבות האכילה בארץ המוצא.
"הצרפתים אוכלים קצת מכל דבר", היא אומרת. "לא כאלה כמויות! ולא מתנפלים ככה על האוכל!" אבל הקונספט, מסתבר, לא אופייני רק לצרפת. המאזטים הספרדיים עונים על אותו צורך קולינרי פוליגמי וגם הם השתרשו מצוין בארץ הקודש והתפריט המקומי מלא בארוחות מרובות מנות, הכל כדי שלא נרגיש שנדפקנו כשהתחתנו חתונה קתולית עם מנה אחת בלבד. זה, והכדאיות הכלכלית של הקונספט. עבור העסק, כמובן, לא עבור הסועד.
100 צ'יקוס, שנפתחה לפני כמה חודשים באבן גבירול פינת קפלן, עושה את זה עם סנדוויצ'ים ומציעה ג'בטינות - לחמניות קטנטנות מקמח מלא או רגיל - במאה מילויים שונים ומגוונים שמחירם נע בין 7-13 ש"ח, החל מבשר ועוף מסוגים שונים (כמו קציצות בטחינה, רוסטביף, שניצל קולסלאו, עוף בגוואקמולה, נקניקיות), דרך דגים (אנשובי, מטיאס, טונה, סלמון מעושן) מילויים צמחוניים (אנטיפסטי, חציל מרוקאי, סלט קישואים, שווארמה טבעונית ועוד), גבינות, ביצים ומילויים מתוקים (כמו אצבעות קינדר, מטבעות שוקולד וחלבה, ממרח לוטוס ועוד).לצד הכריכים מציע המקום תוספות של ירקות בצורות שונות (סלט קצוץ, סלט קולסלאו וכו') ועד תפוחי אדמה מטוגנים מסוגים שונים (הום פרייז, קרוקטים וצ'יפס).
היתרון הגדול הוא, כאמור, האפשרות לטעום קצת מכל דבר ולא להפסיד כלום. אצל הצרפתים זו דרך חיים, אצל הישראלים לא בטוח שזה עובד, כי גם הדיל המפתה של שלושה צ'יקוס + תוספת + שתייה ב - 38 ש"ח לא ממש משביע את הכרסתן הישראלי הממוצע אלא נשאר בתפקיד אפריטיף. הנטייה היא להזמין כריך נוסף, שיעלה 3 ש"ח בלבד למי שהזמין את העסקית הנ"ל ולא בטוח שיחצה את הקו בין רעב לשובע וכך יוצא ששילמתם 41 ש"ח על ארוחה שכוללת המון לחם, מעט תוכן ושתייה קלה ללא הגבלה.
אבל התפקיד מחייב, גם אם הוא מרעיב לפעמים, ובמסגרתו נדגמו המילויים הבאים: קבב דרוזי, עוף גוואקמולה, רוסטביף וחציל מרוקאי, לצידם סלט קצוץ וכוס סודה. לא בחרתי מילויים מתוקים, כי קינוח מקומו אחרי המנה העיקרית ואני, כאמור, עדיין הרגשתי אחרי המנה הראשונה אפילו שארבעה כריכים כבר באו אל קרבי.הכל אמנם טעים, טרי ומתובל לעניין, שילוב הטעמים מצוין, אבל בדרך הביתה תנקר בכם המחשבה הישראלית הטיפוסית "יש מצב שיצאתי פראייר? הרי מנת שווארמה ממוצעת וחונקת בלאפה עם כל התוספות כולל שתייה היתה רודפת אחריי עם עודף אם הייתי משאיר לה סכום כזה".
מה שנכון, נכון. אבל למה צריך להחנק, למה? קצת עידון עוד לא הזיק לאף אחד. טוב, לאף צרפתי, לפחות.
מה - 100 צ'יקוס
איפה - אבן גבירול 20, תל אביבכמה כמה - 7-13 ש"ח לכריך בודד, עסקית צהריים: 3 צ'יקוס + תוספת + שתייה - 38 ש"ח. מבצעים עוד יותר שווים לחיילים
מדד הג'ימבורי - הכריכים המתוקים הם בהחלט אטרקציה. הקרבה לכביש קצת פחות. בקיצור, שבו בפנים
כשרות - כן
חנייה - בהצלחה עם זה
ניקיון - נקי ונעים
אווירה - של תחנת רכבת
תפאורה ועיצוב- פאסט פודי ופשוט, בגווני הלוגו - כחול כהה ואדום
רעשי רקע - המולת חיילי הקריה מעורבבת בשאון הצומת
שירות - בדלפק ומהיר
לקחת - משלוחים דרך האתר http://100chicos.com/
גודל מנות ונדיבות - 7, זה לא הם, זה הקונספט
מדד ההתמכרות - 8, כי כמו ב"הילד הזה הוא אני" אתה תמיד תחשוב על הטעמים שלא בחרת
אכלה בעמידה - שלי ניידיץ'